UA RU

Дослідження показують, що частота дисморфії тіла у 12 разів вища серед любителів тренажерного залу з проблемами харчування.

Дата:
13 жовтня 2020 р.
Джерело:
Anglia Ruskin University
Резюме:
Згідно з новим дослідженням, люди з розладами харчової поведінки у 12 разів частіше стурбовані недоліками свого зовнішнього вигляду, ніж люди без них.

Згідно з новим дослідженням, опублікованим у журналі Eating and Weight Disorders, люди з розладами харчової поведінки в 12 разів частіше стурбовані недоліками свого зовнішнього вигляду, ніж люди без них.

Дослідники з Anglia Ruskin University (ARU) опитали понад 1600 членів клубів здоров'я, набраних через соціальні мережі. Вони виявили, що кількість людей з дисморфічним розладом тіла - психічним станом, що характеризується одержимістю - вдаваними недоліками у зовнішності, які не помічаються іншими - було в 12 разів вище серед людей з підозрою на розлад харчової поведінки.

Близько 30% учасників вказали на розлади харчової поведінки, і дослідники зазначили, що 76% з цих людей також страждали на дисморфію тіла.

У документі також не було виявлено значущого зв'язку між дисморфією тіла, сексуальністю та використанням соціальних мереж, хоча зв'язок був із статтю, при цьому жінки з більшою ймовірністю виявляли симптоми дисморфії тіла.

Ведучий автор Майк Тротт, доктор наук у галузі спортивної науки в ARU, сказав: «Дисморфія тіла може призвести до тривоги, стресу та зниження якості життя. У той час як люди, які страждають на розлади харчової поведінки, такі як анорексія та булімія, мають спільні риси з тілесною дисморфією, дослідження будь-якої кореляції між ними нечисленні».

«Медичні працівники, які працюють із людьми з дисморфією тіла, повинні регулярно перевіряти їх на розлади харчової поведінки, оскільки це дослідження показує сильну кореляцію між ними».

Джерело:
Матеріали надані Anglia Ruskin University. Примітка. Вміст можна редагувати за стилем та довжиною.

Посилання на журнал:
Mike Trott, James Johnstone, Joe Firth, Igor Grabovac, Daragh McDermott, Lee Smith. Prevalence and correlates of body dysmorphic disorder in health club users in the presence vs absence of eating disorder symptomology. Eating and Weight Disorders - Studies on Anorexia, Bulimia and Obesity, 2020; DOI: 10.1007/s40519-020-01018-y

Психотерапія

Записатись

© 2005–2023«Альфа-Генезис»
Психолог в Києві, психотерапевт, лікування гіпнозом

Всі права захищено.

Працюємо:
ПН - ПТ з 10:00 до 20:00
СБ з 10:00 до 18:00

Адреса:
м. Киев, пров. Госпітальний, 1А

Карта проїзду

Карта проезда в психологический центр Альфа-Генезис

Оплатити можливо картою Visa або MasterCard з будь-якої точки світу, доступна Оплата частинами від Приват Банку

На нашому сайті Ви можете сплатити карткою Visa
На нашому сайті Ви можете сплатити карткою MasterCard
На нашому сайті доступна оплата частинами від Приват Банку