UA RU

Попередні розлади харчової поведінки пов'язані із довгостроковим ризиком депресії у матерів

Дата:
     11 липня 2022 г.
Джерело:
     University College London
Резюме:
     Нове дослідження показало, що розлади харчової поведінки та проблеми з власним тілом до або під час вагітності пов'язані з депресивними симптомами матерів у майбутньому.

Розлади харчової поведінки та проблеми з власним тілом в анамнезі до або під час вагітності пов'язані з майбутніми депресивними симптомами у матерів, йдеться у новому UCL-led дослідженні, опублікованому в British Journal of Psychiatry.

«Ми виявили, що жінки, які мали розлад харчової поведінки у будь-який момент до пологів, навіть якщо це було кількома роками раніше в підлітковому віці, з більшою ймовірністю відчували депресивні симптоми під час вагітності та до 18 років після народження їхньої дитини.», - каже провідний автор дослідження Dr Francesca Solmi (UCL Psychiatry).

«Це відкриття передбачає, що багато людей з розладами харчової поведінки можуть не повністю одужати, оскільки ми знаємо, що розлади харчової поведінки та депресія часто виникають одночасно».

Дослідники використали дані когортного (лонгітюдного) дослідження «Діти 90-х», у якому взяли участь 9276 жінок.

Попередні дослідження припускали, що депресивні симптоми у матерів із розладами харчової поведінки можуть покращитися після перинатального періоду, але в цих дослідженнях не було такого тривалого періоду спостереження, щоб підтвердити, що підвищений ризик депресивних симптомів дійсно зберігається у жінок, в анамнезі яких були розлади харчової поведінки.

Дослідницька група виявила, що жінки, які колись страждали нервовою анорексією або нервовою булімією, відчували більш виражені симптоми депресії впродовж 18 років спостереження, ніж ті, які ніколи не мали розладу харчової поведінки.

«Було показано, що депресивні симптоми у матерів пов'язані з низкою негативних наслідків для їхніх дітей, таких як емоційні та поведінкові проблеми. Тому важливо виявляти та лікувати розлади харчової поведінки на ранній стадії, оскільки вони можуть бути однією з потенційних причин депресивних симптомів», — сказала Dr. Solmi.

«Ми також повинні виявляти вагітних жінок із розладом харчової поведінки, щоб їм можна було надати підтримку в галузі психічного здоров'я. У довгостроковій перспективі це може принести користь як матері, так і дитині».

Dr Abigail Easter, один із авторів статті, яка розробила навчальні матеріали для допомоги у виявленні розладів харчової поведінки під час вагітності, додала: «Необхідне додаткове навчання практикуючих лікарів та акушерок тому, як розпізнавати розлади харчової поведінки під час вагітності, що могло б допомогти зменшити довгостроковий вплив психічних захворювань».

Поточні рекомендації Національного інституту охорони здоров'я та якості медичної допомоги (NICE) рекомендують медичним працівникам використовувати анкету для виявлення симптомів депресії у вагітних жінок. Поточне дослідження підтверджує цінність цього, як і виявлення розладів харчової поведінки.

«Навколо депресії та розладів харчової поведінки існує багато стигматизації, тому багато людей можуть почуватися некомфортно, говорячи про це або звертаючись за допомогою. Оцінка психічних захворювань під час вагітності, як стандартна практика, може допомогти медичним працівникам виявити ознаки депресії та/або розладу харчової поведінки на цьому вирішальному етапі життя», - сказав перший автор Yu Wei Chua, який розпочав дослідження в UCL, а потім перейшов до University of Strathclyde.

Джерело:
Матеріали надані University College London, ScienceDaily. Примітка. Вміст можна редагувати за стилем та довжиною.

Посилання на журнал:
Yu Wei Chua, Gemma Lewis, Abigail Easter, Glyn Lewis, Francesca Solmi. Eighteen-year trajectories of depressive symptoms in mothers with a lifetime eating disorder: findings from the ALSPAC cohort. The British Journal of Psychiatry, 2019; 1 DOI: 10.1192/bjp.2019.89

Психотерапія

Записатись

© 2005–2023«Альфа-Генезис»
Психолог в Києві, психотерапевт, лікування гіпнозом

Всі права захищено.

Працюємо:
ПН - ПТ з 10:00 до 20:00
СБ з 10:00 до 18:00

Адреса:
м. Киев, пров. Госпітальний, 1А

Карта проїзду

Карта проезда в психологический центр Альфа-Генезис

Оплатити можливо картою Visa або MasterCard з будь-якої точки світу, доступна Оплата частинами від Приват Банку

На нашому сайті Ви можете сплатити карткою Visa
На нашому сайті Ви можете сплатити карткою MasterCard
На нашому сайті доступна оплата частинами від Приват Банку